Bade­roms­renovering med stil

Hjemmeinnredning kan være en stor jungel å orientere seg i! Ikke minst alle de forskjellige innredningsstilene som finnes når du står overfor en baderomsrenovering. Hjemmet er din base og et sted du tilbringer svært mye tid, så det er viktig at innredningen passer til deg – også på badet.

Hvis du ikke vet hvilken stil som er deg, har vi funnet noen forskjellige stilarter som forhåpentligvis kan inspirere deg til å finne din helt personlige stil når du skal gå i gang med din baderomsrenovering.

Inviter naturen inn »Fra pastell til knallfarger »Hvitt i hvitt » Tone i tone »Vintage »Urban »Classic »Din egen boligstil »

Inviter naturen inn

Vi elsker tre – fra helt lyse til helt mørke tresorter. Den nordiske, stilrene innredningen er lys og åpen med lyse og funksjonelle møbler og vakre, enkle detaljer. Ved å legge til tre i innredningen ledes tankene hen mot den skandinaviske rå naturen og gir liv til badet.

Hvis du vil skape et baderom som utstråler personlighet og unik stil, er det også mulig å kombinere tresider med lakkerte fronter på skap.

Når du starter din baderomsrenovering, kan du skape en stilren stemning og bringe naturen enda tettere på med noen få grønne planter og nedtonede farger som støtter seg på hverandre.

Og sist men ikke minst: Ikke gi slipp på din egen personlighet i jakten på det stilrene nordiske designet, men bruk gjerne dine egne personlige preferanser i samspill med en av de forskjellige innredningsstilene og din tolkning av denne. Badet skal også være praktisk i hverdagen, og man skal kunne se at det er du som bor der.

Få inspirasjon til stilarten »

Prisnivå luksus » Prisnivå comfort »Prisnivå basic »

Fra pastell til knallfarger

Din egen innredningsstil kan med fordel kombineres med farger, så lenge de er velvalgte. Fargene i innredningen kan påvirke både sinn og humør, og skape personlighet og liv.

Når du går i gang med din baderomsrenovering, kan du ved bruk av diskrete pasteller bevare et lett, enkelt og luftig utseende, men likevel tilføre ekstra personlighet. Også når det brukes både på baderomsmøblene og på veggene.

Du kan leke med de livlige fargene på mange måter i innredningen din – et fargerikt baderomsmøbel kan i seg selv være et kunstverk på badet. Her er hemmeligheten at den valgte fargen skal få lov til å komme til sin rett – helt uten å virke dominerende på badet. Du får her et stilrent bad med masse personlighet.

Få inspirasjon til møbler i farger »

Hvitt i hvitt

Er du også en av dem som virkelig liker hvitt? Ja, det er ikke så rart. Hvitt er nemlig den fargen som reflekterer lyset aller best, og vi trenger alle mye lys.

I din baderomsrenovering kan du absolutt ha hvite vegger og hvite baderomsmøbler. Den hvite fargen kan nemlig også skape en fin stemning og få et bad til å ose av god atmosfære. Det er dog viktig at fargene du "tilsetter" i form av tilbehør og blomsterpotter, har milde, varme farger og overflater som ikke er for stilene, som plast og stål.

Få inspirasjon til stilarten »

Prisniveau luksus »Prisniveau comfort »Prisniveau basic »

Tone i tone

Du kan også bruke farger i samme nyanser når du skal i gang med din baderomsrenovering. Det gir et gjennomført, eksklusivt og samtidig rolig uttrykk når du har både veggene og baderomsmøblene dine i én tone-i-tone-palett. Denne luksuriøse effekten av tone-i-tone-paletter har også en evne til å få små områder til å virke større.

Hvis du har en favorittfarge som går som en rød tråd gjennom hele boliginnredningen din, kan du med våre baderomsmøbler få akkurat den fargenyansen du ønsker.

Innredningen er iøynefallende, finurlig og skiller seg ut på en litt trendy måte – - og da tiltrekker den seg også dine gjesters oppmerksomhet.

Vintage

Vintage-innredning anses generelt som de stilartene av møbler og tilbehør som kommer fra før 1970-tallet. For å skape en romantisk og funksjonelle retroinnredning uten at den virker utdatert, er det viktig at det er en naturlig balanse mellom vintage og moderne elementer. Ved å bringe organiske former inn i rommet, for eksempel med speilet eller gjennom buede fronter på skapene, kan vintage-stilen gjøres ekstra feminin og dekorativ.

Ved å kombinere disse elementene fra fortiden med nye designelementer får du muligheten til å bringe fortiden tilbake til innredningen og samtidig gi hjemmet en personlig, dekorativ og tidløs innredningsstil.

Se mer her »

Urban

Urban er en forholdsvis maskulin og minimalistisk innredningsstil, men samtidig er den også personlig og stemningsfull. Fargene holdes ofte i kjøligere nyanser som grå, hvit, svart og brun, som imidlertid gjerne kombineres med enkelte fargerike elementer. Hvis du kombinerer det med store grønne planter og kaktuser, skaper du et Urban Green-miljø.

Rene, strenge linjer og funksjonelle ting er også noen av stikkordene i denne stilen, så her handler det om lekkert design, solid håndverk og funksjonalitet. Dette betyr at selv en sykkel kan brukes som et dekorativt element, da den har en funksjon, og en stor TV blir i denne stilen også sett som en slags skulptur for veggen, da den samtidig også har en funksjon.

Så når du går i gang med din baderomsrenovering i urban stil, preges innredningen av den diskrete enkelheten med rå materialer og gjerne med glass og naturmaterialer som tre.

Se mer her »

Classic

Den klassiske stilen bruker enkle og rene linjer, som med fordel kan brytes av med moderne detaljer. Så hvis du liker det sofistikerte, elegante og raffinerte, er en klassisk stil perfekt når du går i gang med din baderomsrenovering.

De klassiske dyder fra våre skandinaviske designtradisjoner skinner gjennom i hver eneste detalj og skaper et elegant og tidløst utseende. Innredningsstilen skiller seg ut ved å være romslig, varm, lys og i balanse. Symmetri er også en viktig faktor, så gjentakelser der møbler og tilbehør står parvis, gir en god følelse av balanse og proporsjon på badet.

Se mer her »

Din egen boligstil

Det er sjelden at innredningen din er én bestemt type boligstil, og det er de små detaljene i rommet som avslører din personlige stil og gjør den til nettopp din. Og det er jo ingenting som er riktig eller galt når det gjelder baderomsrenovering og innredning.

Ditt helt personlige og funksjonelle bad skaper du ved å blande og matche forskjellige stilarter. Her er det viktig at du innreder med kontraster, noe som betyr at du setter noe sammen som "ikke passer sammen". Dette kan være tre som kombineres med stål eller plast, eller en vinklet form som kombineres med organiske former, osv.

Det gjelder å tenke utenfor boksen og være modig når du går i gang med din baderomsrenovering.