Gjør drømmen om nytt bad til virkelighet

Du vet hvordan det er. Du kommer ut på et kaldt badegulv hver morgen og blir minnet om at tiden er inne for et nytt bad. Men det kan være lang vei fra tanke til handling, spesielt hvis du er litt usikker på hvordan du egentlig skal gripe an oppgaven. Jo større renovering og flere nødvendige endringer, jo mer vanskelig virker oppgaven. Men vi hjelper deg gjerne med planleggingen av et nytt bad og gir deg med dette gode ideer, tips og triks for å hjelpe drømmen din på vei.

Budsjett » Bruk av badet » Oppbevaring vs. bordplass » Skrå vegger » Plass til alle » Nye installasjoner » Finn din stil » Opplev produktene » Prosjektledelse »

Denne guiden inneholder alle de viktige vurderingene du bør gjøre for å komme godt i mål med drømmebadet ditt.

Hvordan ser budsjettet ditt ut?

Aller først er det viktig å finne ut hvor mye penger du ønsker å bruke på et nytt bad. Ta banken med på råd, og husk å ta høyde for at et byggeprosjekt ofte blir dyrere enn forventet på grunn av uforutsette utfordringer underveis. Det er derfor smart å sette av litt ekstra i budsjettet til det.

Hvis du synes det er vanskelig å komme i gang og forstå økonomen i prosjektet, er det masse hjelp å få i de profesjonelle badebutikkene. Der får du hjelp og veiledning til hvordan du best griper an oppgaven i forhold til budsjettet, samt inspirasjon og ideer til innredningen av et nytt bad. Vi vil derfor anbefale at du tar kontakt med en av de mange forhandlerne våre.

Finn forhandler »

Hvordan bruker du baderommet ditt i dag – er det noe du vil endre på?

Start gjerne med å lage en liste over fordelene og ulempene ved det gamle badet ditt. Det er helt sikkert funksjoner du har hatt lyst til å endre på, og det er løsninger som har fungert godt, som du vil ha med over til et nytt bad.

Hvis du har et gammelt badekar som ingen bruker, kan du skifte det ut med en dusjløsning og samtidig på mer plass i rommet til f.eks. høyskap, sminkeplass eller helfigurspeil. Husk også å tenke på plasseringen av håndkletørker eller knaggrekker i nærheten av servant og dusj. Og hva med toalettrullholderen? Det er faktisk viktig å finne den riktige plasseringen til den.

Jo grundigere du har vært med forarbeidet og laget en utfyllende liste, jo større er sannsynligheten for at interiørkonsulenten i badebutikken kan hjelpe deg med å finne den perfekte løsningen til deg og dine behov.

Ta en titt i vårt store inspirasjonsunivers og finn inspirasjon til innredning av nytt bad.

Se bad inspirasjon »

Bordplass, oppbevaring eller begge deler?

Når du skal velge møbler til et nytt bad, er det en god idé først å bestemme hvordan du ønsker å bruke plassen i rommet. Vil du ha en lang bordplate med plass til for eksempel stellepute, blir det mindre veggplass til høyskap og sideskap til oppbevaring av f.eks. undertøy og håndklær. I stedet kan du velge ekstra høye servantskap og utnytte veggplassen under servanten.

Hvis rommet er smalt, kan du prioritere gulvplassen ved å velge en smal servantløsning uten å gå for mye på kompromiss med bordplassen. Hvis du trenger lengre sammenhengende bordplass, er en asymmetrisk servantløsning en god løsning. Hvis du velger speilskap i stedet for speil, kan du både speile deg og utnytte veggplassen til ekstra oppbevaring.

Vurder nøye hva du gjerne vil oppbevare på badet, og innred rommet deretter. Hvis du mangler ekstra veggplass, er veggene over toalettet eller bak døren også fine til høyskap, overskap eller hyller.

Plass til oppbevaring » Mer benkeplass? »

Har du skjeve vinkler eller skråvegger du må ta hensyn til?

Skråvegger eller skjeve vinkler som du har vært lei av i det gamle badet ditt, trenger ikke være til hinder for et lekkert, nytt bad. Med spesialproduserte bordplateløsninger, asymmetriske servanter, runde speil, svevehyller osv. finnes det mange muligheter for å utnytte plassen til fulle. Det trenger på ingen måte å koste en formue.

Les mer om hvordan du innreder rom med skråvegger og skjeve vinkler her:

Skråtak og skjeve vegger »

Få nok plass til at alle blir ferdige i tide

Har dere kun ett bad til hele familien? Så kan det lønne seg å vurdere hvordan dere best kan dele et nytt bad. Kanskje er dobbeltservant en god løsning, så både storebror og lillesøster kan bli ferdige til dagen samtidig? Eller hva med en asymmetrisk servant og bordplateløsning, der mor kan sminke seg mens far barberer seg? Et langt speil med god belysning kan brukes av flere samtidig når håret skal tørkes og noen skal kle på seg. Så finn ut hva som er familiens behov, og prioriter og innred et nytt bad ut fra det. Husk at behovene deres vil endre seg i takt med at familiens yngste blir eldre, så tenk også fremover.

Øk effektiviteten »Mer plass ved speilet »

Trengs det nye installasjoner eller må vegger flyttes?

Når du vet både hva budsjettet er og hva slags ønsker og behov familien har, er det mye enklere å ta stilling til hva og hvor mye du vil endre i et nytt bad. Jo mer du endrer i de faste installasjonene, jo dyrere blir det. Derfor kan du med fordel vurdere om du kan leve med rommets nåværende størrelse og oppbygning, i stedet for å gjøre dyre endringer, som å flytte en vegg, blende et vindu eller endre plasseringen av fallstamme og vanninstallasjoner.

Dette kan være vanskelig å vurdere, så vi anbefaler at du bruker en profesjonell rådgiver når du legger planene for et nytt bad. Her får du god hjelp og veiledning, enten du skal gjøre store, gjennomgripende endringer eller bare trenger litt inspirasjon til hvordan du kan utnytte rommet optimalt sånn det er, med bruk av forskjellige møbler og kreativ innredning.

Romstørrelser og form »

Hvilken stil vil du ha på badet?

Når du har kontroll på alt det praktiske, er tiden kommet for å finne ut hvilken stil du vil ha i et nytt bad. Foretrekker du klassisk, moderne eller romantisk stil, litt av hvert eller noe helt annet? Søk inspirasjon på sosiale medier, nettsider og i forskjellige brosjyrer, så du kan finne din egen, personlige stil. Vi har også et forslag til hvordan du kan finne din personlige stil, så vær så god – la deg inspirere.

Finn din stil »

Opplev produktene før du kjøper

Når stilen til et nytt bad er fastlagt, er det på tide å velge fliser, sanitærprodukter, armaturer og møbler. Besøk noen fysiske bad- og flisutstillinger for å se, ta på og oppleve produktene. Spesielt innenfor våre produktområder, som er møbler og dusj, er det stor forskjellig på kvalitetsnivået. Derfor er det viktig å oppleve hvordan produktene er i bruk.

Hos forhandlerne våre får du også god og profesjonell veiledning, så du alltid velger de riktige produktene i den rette kvaliteten innenfor ditt budsjett. Mange badebutikker og showrooms tilbyr også å tegne badet ditt, så du kan planlegge et nytt bad ned i den minste detalj.

Finn din nærmeste Dansani-forhandler her:

Finn forhandler »

Hvor mye arbeidet kan, vil og får du selv lov til å utføre?

Alt etter hvor mye du ønsker å endre i et nytt bad, må du ta stilling til om du trenger profesjonell hjelp. Husk at det finnes klare regler for hva du selv kan utføre i et våtrom, og disse bør du undersøke før du setter i gang. Samtidig skal alt det tekniske gå opp i en høyere enhet, og her kan selv ikke YouTube hjelpe deg. Derfor anbefaler vi at du lar de profesjonelle håndverkerne gjøre hele jobben.

Avhengig av budsjettet ditt, kan du velge om du selv vil stå for prosjektledelsen, eller om du ønsker profesjonell hjelp.

Profesjonell prosjektledelse

Hvis du velger å overlate prosjektledelsen til de profesjonelle håndverkerne, kan du innhente tilbud på en totalentreprise. Da står ett firma ansvarlig for gjennomføringen av hele prosjektet, og har også hele ansvaret. Det er flere fordeler med det: du har kun én kontaktperson, du får avtalt pris til avtalt tid og du kan slappe av og glede deg til et lekkert, nytt bad står klart til bruk.

Deg selv som projektleder

Hvis du velger å lede prosjekt «nytt bad» selv, er det du som skal velge de forskjellige håndverkerfirmaene og styre selve prosjektet fra start til slutt. Avregning gjøres med hvert enkelt firma. Det er viktig at du bestiller håndverkerne i den riktige rekkefølgen, så du unngår at arbeidet blir unødvendig forsinket og dermed dyrere for deg: VVS-installatøren legger rør og gulvvarme, elektrikeren installerer strøm, mureren støper gulv, maleren pusser vegger osv. Innhent flere tilbud for å få den beste prisen.

 

Vi håper du er blitt inspirert til å gå i gang med et nytt bad. Hvis du velger produkter fra Dansani, er du hjertelig velkommen til å dele et bilde av det nye Dansani-badet ditt på sosiale medier med #mydansani, #dansanibathrooms eller #createyourpersonalspace