La god baderomsbelysning sette stemningen

Riktig lys til sminking, barbering eller for å få kontroll på krøllene er viktig – men også et varmt og innbydende lys som gjør deg glad. Lyset betyr så mye for hvordan vi har det. Se for deg at du står tidlig opp og skal gjøre deg klar til dagen i et baderomslys som er skarpt, blendende og kaldt. Så husk lyset når du innreder baderommet.

Vi har samlet en rekke tips til god baderomsbelysning som både gir deg godt arbeidslys, setter den rette stemningen og løfter hverdagen din en anelse.

Dagsbelysning

Kveldsbelysning

Kveldsbelysning dempet

Nattbelysning

1. Tenk på arbeidslys

Lyset ved siden av baderomsspeilet ditt skal avsløre de detaljene du helst vil oppdage selv før andre gjør det. Med andre ord skal du kunne sminke deg eller barbere deg i en så naturlig baderomsbelysning som mulig, så du ser deg selv på samme måte som andre ser deg i godt dagslys. Vi anbefaler at du velger speil eller speilskap med innebygget lys eller lamper på toppen. Det er mange muligheter for et baderomsspeil med lys, som for eksempel vårt populære, runde Moon-speil eller det firkantede Show-speilet, med lys hele veien rundt.

2. Få oversikt med baderomslys

Lukk opp skuffen, så tennes lyset og du kan enkelt finne pinsetten, negleklipperen og alle de andre småtingene du har i skuffen. Med Dansanis skuffelys er det en selvfølge at lyset faller helt riktig ned i skuffen, samtidig som selve LED-lysskinnen ikke er synlig. Du kan få lys i skuffer som tilvalg i de fleste av Dansanis serier.

Visste du at...

• En 60-åring trenger dobbelt så mye lys som en 20-åring?

3. Godkjent til baderommet

De lampene du setter opp på baderommet ditt skal være laget for bruk på baderommet. Her skilles det mellom forskjellige soner, der lamper i sone 2 krever IP44-godkjennelse. Sone 2 er området 60 cm fra ytterkanten av dusjkabinettet og badekaret eller 120 cm unna dusjhodet. Alle Dansanis lamper og innebygde lys er IP44-godkjent til baderomsbelysning, så du kan være helt trygg.

Se og last ned guide til elektriske installasjoner »

4. Nattlys og hyggelig stemning

Akkurat nok lys til at du finner toalettet og servanten, men ikke så mye at du våkner skikkelig. Sånn skal det være om natten, og det er akkurat sånn det fine, diskrete underlyset virker. Underlyset gir dessuten en lekker effekt sammen med resten av baderomsbelysningen når det ikke er natt. Underlys kan velges som tilvalg på alle servantskap og mange speilskap i seriene Calidris, YOU og Inzo.

 

Visste du at...

Vi er innendørs 80% av den tiden vi er avhengige av kunstig lys?

5. Tenk bærekraft

Dansanis LED-løsninger er av høy kvalitet og har ved 4 timers daglig bruk en levetid på 20 år med minimalt energiforbruk. Og når lampen lyser for siste gang, kan du enkelt demontere produktet for en miljøvennlig og bærekraftig avfallssortering. Hele sortimentet vårt av baderomsbelysning og lamper har samme høye kvalitet og er skånsomme for miljøet.

Et godt tips, hvis du ønsker LED lys med lengst mulig levetid og mer bærekraft, er å slå av lyset når det ikke er behov for at det skal stå på. LED lederen produserer varme, og varmen vil redusere pærens levetid. Står lyset på mer enn nødvendig vil du derfor få kortere levetid på LED lyset ditt.

6. Glem ikke lys i skapet

På samme måte som det er fint å ha oversikt i skuffen med alle småtingene, er det fint å kunne se hva du har i speilskap, høyskap eller overskap på baderommet. Lekkert, funksjonelt lys som med sin vertikale plassering gir oversikt over flere hyller, og som ikke blender deg når du åpner skapet fordi lyset er plassert diskret i siden.

Visste du at...

Det er vitenskapelig bevist at lys spiller en viktig rolle for trivselen vår?

7. Skap sammenheng i baderomslys

De fleste ønsker et rolig og pent uttrykk på baderommet, og det får du blant annet ved å tenke på baderomsbelysning som en sammenhengende løsning. Velg for eksempel Jupiter-lampen vår, som leveres både som takspot, taklampe og speillampe. Med de 3 matchende lampene i baderommet ditt får du ikke bare et flott lys, men også et helhetlig uttrykk.

8. Styr lyset

Når du er på vei i seng er det fint med varmt, dempet baderomsbelysning, som det varme, rødlige lyset i en solnedgang. Om morgenen trenger du derimot et godt arbeidslys som er hvitere og minner mer om det naturlige morgenlyset. Hvis du velger speil og speilskap med lysstyring kan du få begge deler. Det strekker seg helt fra varmt rødlig til kjølig hvitt lys, og du kan selvfølgelig dempe begge deler hvis du ønsker det.

Med et enkelt trykk

Nå gjør vi det også mulig å samle speil, taklamper og spotter i en gruppe, så alt kan styres med kun ett enkelt trykk. Dermed vil en justering av speillyset også justere styrken og fargen på lyset i spotter og taklamper. Den unike trådløse styringen er enkel å sette opp og krever ingen Wi-Fi forbindelse – du trenger kun én mottakerenhet for å koble sammen opp til 5 pendler og spotter.

Vil du vite mer om god belysning?

Hvis du er nysgjerrig på detaljene har vi skrevet litt mer om god baderomsbelysning, der vi dykker dypere ned i begrepene Ra-verdi, kelvin-verdi og lyskvalitet. Se mer i belysningsflyeren vår her.