Inspirasjon til speil på badet

Hos Dansani finner du et hav av muligheter når det kommer til speil på badet. Vi byr på et stort og spennende sortiment av baderomsspeil som kan gjøre alle dine drømmer om det perfekte badet til virkelighet.

Enten du er på utkikk etter et speil med lys eller uten lys, finner du alt du trenger i den store produktkatalogen vår. Vi har et stort utvalg spennende speil i mange forskjellige prisklasser og former – du kan til og med få speil med rammer i akkurat den fargen du ønsker deg.

Leter du etter et helt perfekt baderomsspeil til deg og din stil? Kanskje det skal være et ovalt speil? Eller et firkantet speil? Vi har også rundt speil, så du skal kunne finne akkurat det baderomsspeilet som passer inn på ditt bad. De gjennomtenkte løsningene og den høye kvaliteten vår tilbyr noe for både det stilige, det klassiske, det minimalistiske og det mer ekstravagante baderommet.

Vi har mange løsninger for baderomsspeil, og byr selvfølgelig på:

  • Energibesparende speil med lys
  • Miljøvennlige og bærekraftige materialer
  • Godt og solid håndverk
  • Kvalitetsmaterialer i særklasse

Se speilene våre »

Gjennom vårt mangeårige arbeid med speil til bad har vi utviklet strenge kriterier i forbindelse med utvelgelse av de beste og mest miljøvennlige materialer som sørger for at speilet ditt holder i mange år.

Hvis du er på utkikk etter et speil med lys, kan du gå på oppdagelsesferd i våre spennende kataloger og innbydende utstillinger som du finner rundt i hele landet. Så kan du med egne øyne se den gode kvaliteten og danne deg et inntrykk av de neste uante mulighetene du har når du skal velge et flott, dekorativt og funksjonelt baderomsspeil.

Se katalogene våre »


Et speil er en nødvendighet i de fleste hjem, men det er ingen som har sagt at det trenger å være verken standard eller kjedelig når du velger et speil fra Dansani – det er nemlig helt spesielt og gir deg muligheten til å sette ditt personlige preg på badet og velge nøyaktig den stilarten som matcher din smak og bolig.

Hvilken form på speil bør jeg velge?

Valget mellom rundt, ovalt eller firkantet speil avhenger av din personlige preferanse og stilen du ønsker på ditt baderom. Her er noen hensyn å ta for de ulike speilformene:

Et rundt speil gir en myk og organisk følelse til baderommet. Et rundt speil kan skape en mer avslappet og leken atmosfære og bryte opp skarpe linjer og hjørner i rommet.

Et ovalt speil gir en klassisk og elegant følelse til baderommet. Den avrundede formen er myk og kan tilføre et snev av raffinement og tidløshet. Ovalt speil fungerer godt i tradisjonelle eller vintage inspirerte bad, men kan også brukes i mer moderne design for å skape en kontrast mellom de organiske formene og de stramme linjene.

Firkantet speil er mer tradisjonelt og tidløst. De passer godt inn i ulike stilarter og kan bidra med en følelse av orden og symmetri. Firkantet speil passer godt til moderne, minimalistiske eller industrielle baderomsinnredninger der rene linjer og enkelhet er viktig.

De fleste av våre baderomsspeil leveres med lys, så du kan få med ledlys når du kjøper et baderomsspeil hos Dansani.

Se alle våre speil her

 

 

Speil med eller uten ramme?

Hos Dansani kan du kjøpe baderomsspeil med eller uten ramme. Vi har runde og ovale speil tilgjengelig både med og uten ramme. Foretrekker du rundt speil uten ramme bør du velge Corona- speilet. Våre Moon-speil og ovale speil er med ramme og kan bestilles i 3 ulike farger.

Vårt Select-speil er et firkantet speil som du kan få med eller uten sort ramme. Men unntak av Select speil er alle våre firkantede speil uten ramme.

Det er selvfølgelig prisforskjell om du velger speil med eller uten ramme, men la deg inspirere og se alle våre speil her.

 

 

Hvilken størrelse bør jeg velge på speil?

Størrelsen på baderomsspeilet ditt avhenger både av din personlige stil, men selvfølgelig også størrelsen på rommet. Hos oss kan du få et rundt speil på 90cm, men vi har også mindre størrelser på runde speil. Har du et bad med god plass kan du få speil helt opp i 160cm

Et stort eller flere små speil kan få et rom til å virke større, så tenk nøye gjennom valg og plassering av speil på ditt baderom. Våre speil er tilgjengelig både med og uten lys, så du kan fritt velge et baderomsspeil som passer godt inn på ditt bad.

Speil med lys til badet – spar penger og tenk på miljøet

Det er ikke bare smart og miljøvennlig – det er også praktisk og økonomisk for enhver bolig å ha speil med LED-lys. Speil med LED-lys til badet har vunnet større og større popularitet i takt med at forbrukerne har fått øynene opp for de store pengesummene denne formen for belysning kan spare.

Lyset på badet blir gjerne skrudd på mange ganger i løpet av et døgn, og med energivennlig og svært funksjonell belysning i smart design ender du opp med å velge både bærekraft og økonomi når du bestemmer baderomsinnredningen din.

Les mer om baderomsbelysningen vår her »

 

Velg baderomsspeil med lysstyring

Hvis du selv ønsker å styre lysets fargetemperatur, fra det varmeste til det kaldeste lyset, tilbyr vi lysstyring av mange av speilene og speilskapene våre. Du kan skru lysstyrken opp og ned, avhengig av om du trenger effektivt arbeidslys om morgenen eller om du ønsker en mer stemningsfylt og avdempet belysning før du går til sengs. Du tilpasser selv lyset etter behov og døgnrytme via det innebygde berøringspanelet med tenn- og slukkfunksjon, samt trinnløs dimming og styring av fargetemperaturen.

Se mer om lysstyringen vår her »


En duggfri detalj

Og når man først er i gang, er det kanskje verdt å vurdere om man skal ta et oppgjør med speilet som dugger til etter dusjen. Mange speil fås nemlig med en varmeplate, som bidrar til å redusere dugg på overflaten, uansett hvor lenge man dusjer. En smart detalj på morgener, hvor man har trykket litt for mange ganger på snooze-knappen.

Skap sammenhengende belysning på badet

Med Dansani skaper du ikke bare sammenheng mellom møbler og rom. Også belysningen er gjennomtenkt, og du kan skape en unik sammenheng i hele baderomsinnredningen med takspotter, vegglamper og pendler som matcher belysningen i speilet ditt.

Hvis du kjøper baderomsbelysningen din hos Dansani, trenger du ikke bekymre deg for ting som kvalitet og lysfarger. Våre LED-armaturer er av svært fin sortering som gir deg sikkerhet for at alle LED-ene i lampene dine sender ut ensfarget lys med korrekt fargegjengivelse – uansett lampemodell og plassering.

Se lamper og belysning »


Trenger du ekstra oppbevaring? Velg et speilskap …

Hvis du trenger litt ekstra oppbevaringsplass på badet, kan du ta en titt på det store utvalget vårt av speilskap, der alle har samme høye kvalitet som speilene våre.

Se speilskapene våre »

Vanlige spørsmål om speil

Hvor stort skal speil på bad være?

Når du skal velge størrelsen på baderomsspeil er det viktig å tenke på størrelsen på rommet, veggplassen, og også hvilken størrelse du har på innredningen din. Alt må passe sammen slik at du ikke får et speil som er for lite eller for stort til badet ditt. Husk at speil på et lite bad kan gi en illusjon av større rom, så vurder nøye hvordan du vil bruke speil på ditt baderom.


Hvilket speil til baderommet?

Når du velger baderomsspeil, er det et par ting du bør vurdere:

  • Størrelsen på baderomsspeilet skal passe sammen med størrelsen på rommet. Du vil ikke ha et speil som er for lite eller for stort til badet.
  • Det er mange forskjellige stilarter å velge på baderomsspeil. Både runde speil, speil med ramme, speil med innebygd lys. Velg en stil som passer både din stil og ditt baderom.
  • Tenk på godt lys når du velger baderomsspeil. Skal speilet reflektere det naturlige lyset på baderommet, skal speilet ha innebygd lys eller vil du velge lamper til speilet ditt? Vi har heldigvis mange muligheter til ulike valg på våre speil.

Til syvende og sist vil baderomsspeilet du velger avhenge av dine personlige preferanser og spesifikke behov til ditt bad. Les mer her på siden, eller se i katalogen vår for å finne ut hvilket speil som passer deg og dine behov best.

 

Hva er våtromsspeil?

Et våtromsspeil er et speil spesielt utviklet for bruk på baderom. Hvis speilet har innebygd lys må det klassifiseres som et IP44-godkjent speil, og selvfølgelig har alle speil med lys fra Dansani denne godkjennelsen. At et speil er IP44-godkjent betyr at de kan plasseres nært både dusjåpning og badekar, kravet er at stikkontakten må være plassert minst 60cm fra kanten på dusjen eller badekaret.

Hvor høyt skal baderomsspeil henge?

Hvor høyt et speil skal henges på veggen avhenger av ulike faktorer som størrelsen på rommet og høyden til brukerne. Generelt sett skal speilet henge slik at det gir deg et godt synsfelt for ansiktet og overkroppen.


Hvilken speilform bør jeg velge?

Det er helt opp til deg og stilen på ditt baderom. Et rundt eller ovalt speil kan være både romantisk og moderne, avhengig av fargen du velger rundt speilet. Våre firkantede speil har større speilflate. Kjøper du baderomsspeil med integrert lys får du god belysning ved og rundt speilet.


Hva bør avstanden fra servant til speil være?

Den generelle retningslinjen er at det skal være minst 5-10cm fra bunnen av speilet til toppen av servanten. Denne avstanden gjør at du kan bruke servanten og kranen uten at speilet er i veien.

Dette kan imidlertid variere med størrelse på servant og speil, samt personlige preferanser. Du må også vurdere høyden til personene som skal bruke speilet. Kanskje du har valgt en større servant og ønsker å få mer luft mot speilet ditt.

Uansett er det alltid lurt å teste litt ulike høyder og avstander før du henger opp speilet, så du får det akkurat slik som du ønsker.