Dansk design

Dansk design er mer enn bare vakker design. Det er en filosofi som omfavner funksjonalitet, enkelhet, naturlighet og et estetisk grunnlag for livet. Dette er helt i tråd med måten vi tenker hos Dansani.

Dansk design er vår kulturarv

Utgangspunktet for våre løsninger er livet som foregår rundt vårt design. Våre produkter skal gi plass til menneskene som bruker produktene og gi dem frihet til å skape de rammene de ønsker.

Vi ser at badet er et viktig rom i alle hjem, og designet må være i tråd med resten av hjemmet. Derfor kan man si at vår største oppgave er å skape løsninger som bidrar til å gjøre livet – med alt som hører til – lettere og vakrere og dermed mer meningsfylt.

Dansk design handler om å sette mennesket i sentrum – dansk design gjør hverdagen enklere, er vakker og enkel å se på. For Dansani er det selve symbolet på vårt design. Det skal være en fryd for øyet, det skal fungere uproblematisk og det skal føles som å komme hjem.

Skåret inn til benet

En av de viktigste egenskapene til dansk design er dens minimalistiske og funksjonelle tilnærming. Den er preget av enkelhet, rene linjer og tidløs estetisk design. Dansk design streber etter å skape objekter som er enkle, vakre og praktiske på samme tid. Den fokuserer på å fjerne alt unødvendig og skape produkter som har en harmonisk balanse mellom form og funksjon.

Møbeldesign har vært en av de mest fremtredende og innflytelsesrike disiplinene i dansk design. Navn som Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Børge Mogensen er bare noen av de ikoniske danske designerne som har satt sitt preg på møbelverdenen. Deres verk har blitt anerkjent for sin enkle eleganse, komfort og banebrytende konstruksjon. Kjente møbler som "Egget" av Arne Jacobsen og "Y-stolen" av Hans J. Wegner har blitt klassikere og fortsetter å inspirere og påvirke dagens designere.

Dansk design er kjent over hele verden for sin enestående kvalitet, enkelhet og funksjonalitet. Det har etablert seg som en av de mest innflytelsesrike og respekterte designtradisjonene i verden. Gjennom årene har dansk design fått internasjonal anerkjennelse og satt sitt preg på mange områder, inkludert møbler, arkitektur, belysning og produktdesign.

DANSK
DESIGNARV

Arkitektur er en annen viktig del av den danske designarven. Den danske modernistiske arkitekturbevegelsen, kjent som "funkis", ble født i begynnelsen av det 20. århundre og har hatt en dyp innflytelse på den internasjonale arkitekturscenen. Kjente arkitekter som Arne Jacobsen og Jørn Utzon har skapt ikoniske bygninger som SAS Royal Hotel i København og operahuset i Sydney, som har blitt hyllet for sin elegante design og tekniske innovasjon.

Belysning er en annen kategori hvor dansk design har satt sitt preg. Louis Poulsen og Poul Henningsen er blant de mest anerkjente danske lysdesignerne. Lampene deres, inkludert PH-lampen og AJ-lampen, har blitt symbolske for dansk design og er kjent for sin innovative lysfordeling og estetiske appell. Disse lampene har blitt populære ikoner og finnes i mange moderne hjem og offentlige rom rundt om i verden.

Belysning er også noe som ligger Dansanis hjerte nært. Vi mener at når noe skal gjøres, skal det gjøres skikkelig. Det mener vi både når det gjelder møblene våre, men også når det gjelder belysningen vår.

Bli inspirert