Møt designerne våre

Alle Dansani-møbler starter tilværelsen basert på tanken om å utgjøre en forskjell. Det hele starter i designstudiet i København. I de lyse og luftige lokalene finner designerne og arkitektene våre både ro til fordypelse og tilgang til den pulserende storbyen.


Med inspirasjon fra klassisk møbelhåndverk og Nordens mange unike råmaterialer, utforskes spenningsfeltet mellom det fantastisk funksjonelle og det estetisk minimalistiske. Målet er i all beskjedenhet det samme hver gang de første strekene tegnes: å finne den perfekte balansen mellom form og funksjon, samt å skape enda et kapittel i historien om dansk design.

Det er den komplekse oppgave der driver meg

Rasmus har vært designer hos Dansani siden 1993, og har gjennom årene skapt mange forskjellige løsninger som bidrar til å gjøre livet på baderommet både finere og enklere. Han er utdannet fra Kunstakademiets Arkitekstskole i 1991.

"Som industridesigner handler det i stor grad om å skape løsninger som passer til mange typer hjem, og som samtidig gir mening for forskjellige mennesker og hverdagen deres.

Ingen mennesker er like, og derfor er behovene deres selvfølgelig heller ikke det. Baderommet er personlig og skal gjenspeile personene som bruker det. 

Inspirasjonen min er totalen av alt jeg ser og opplever i hverdagen. Produktene våre er hverdagsprodukter, og omgivelsene våre – både mennesker, ting og naturen – bidrar til å skape løsningene vi designer."

Rasmus Kjær, CDO & designer

Det er materialene som skaper mulighetene

Jeanette har vært designer hos Dansani siden 1993. Hun har bidratt med utformingen av både møblene og tilbehøret du finner i Dansanis store utvalg. Hun er utdannet fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1990.

"Jeg er veldig fascinert over alle materialene jeg kan bruke i arbeidet mitt. Det dukker stadig opp nye materialer og ny teknologi, som kan brukes til å lage spennende produkter. Spesielt finér og keramikk kan nå utformes på flere måter, og det skaper nye muligheter for design.

Jeg får inspirasjon fra de gamle mestrene innen dansk design, for eksempel Arne Jacobsen. De rene linjene og den funksjonelle tilgangen til utformingen gir meg stadig en utfordring."

Jeanette Vecht, designer

Design skal gjøre livet enklere

Christoffer startet som designer hos Dansani i 2017 og har en Mastergrad i Industriell Design. Allerede som gutt var han drevet av å skape ting fra bunnen, og bruker daglig den drivkraften i sitt arbeid.

”Min ambisjon er at design skal være enkelt og funksjonelt. Det skal gjøre livet enklere for de som bruker produktet. Funksjonalitet henger nøye sammen med materialvalget, som også påvirker produksjonsmetoden. Det skal alt sammen gå opp i en høyere enhet, og spille sammen med estetikken i det aktuelle produktet.

Jeg blir inspirert av alt omkring meg. Fra formene i hverdagens gjenstander til fenomener i naturen. Inspirasjon skaper perspektiv, som får meg til å betrakte designtekniske utfordringer fra nye og interessante vinkler. Jeg elsker å skape noe nytt hver dag.”

Christoffer Petersen, designer

Design handler om funksjonalitet og følelser

Andreas er utdannet Master i Industriell Design og startet hos Dansani i 2018. Når han designer møbler til baderommet, inkluderer det alltid et skarpt øye for skjæringspunktet mellom funksjon og følelser.

”Design handler ikke kun om det visuelle. Det funksjonelle og emosjonelle aspekt i designet skal gå opp i en høyere enhet. Derfor vurderer jeg alltid hvilken følelse man opplever, når man bruker produktet. Selvfølgelig spiller det visuelle inn, men sanseligheten og det taktile er også helt sentralt. Det handler nemlig om å møte brukerens forventninger og behov i samspillet med den øvrige kontekst.

Jeg inspireres av unike produkter, bygninger og miljøer, hvor designet ser på en problemstilling med helt friske øyne, og utfordrer hvordan man pleier å gjøre. For når man gjør det, resulterer det i et produkt som gir mening og berettigelse, i form av økt verdi og livskvalitet for brukeren.”

Andreas Marxen, designer

Design oppstår når former møtes

Mette har designet og utviklet Dansanis serie Curvo samt mange andre servanter, deriblant de nye servantene i Calidris-serien. Spesielt former, kurver og materialer bidrar til å inspirere henne. Hun er utdannet fra Arkitektskolen i Aarhus 2001.

"Design blir først og fremst interessant når former møtes. Det er fascinerende å oppleve hvordan uttrykk oppstår, når kurveforløp og geometri skaper harmoni. Design av baderom handler i stor grad om vann og naturlige forløp. Og selv de mest firkantede formene får liv når materialene har struktur og danner egne former.

Inspirasjonen er dansk design, det betyr enkle streker kombinert med organiske former og naturmaterialer. Å få formene og funksjonen til å passe til behovene til de forskjellige målgruppene er samtidig noe som gjør designarbeidet til en spennende utfordring hver gang."

Mette Mosegaard, Sourcing & Product Responsible, Republic of Fritz Hansen