April 2018

Lett, enkelt og papirtynt design

De ultratynne bordplatene og vaskene i solid surface løfter badets estetiske uttrykk til nye høyder og gir deg frie hender til å skreddersy din egen løsning.

Det gir et ultratynt, enkelt og stilrent uttrykk. Det er slitesterkt og kan formes til stort sett alt du kan ønske deg. Derfor er det heller ikke så merkelig at det fleksible og slitesterke komposittmaterialet solid surface har stormet frem de siste årene. Her hjemme blir produktene blant annet solgt under navn som Corian, Exmar, Rector og Hi Macs, men felles for dem alle er at det er snakk om et komposittmateriale som er basert på enten akryl eller polyester. Solid surface er likevel ikke bare solid surface – det er et materiale som finnes i flere kvaliteter. 

Felles for alle materialets kvaliteter er at bordplater og vasker kan fremstilles i minimale tykkelser som gir et estetisk løft til den klassiske og minimalistiske danske designen som er så populær i mange hjem. Overflaten er silkematt, myk og varm å ta på, og samtidig kan materialet formes på en måte så vasker og bordplater kan fremstilles av ett stykke, uten skjøter som kan samle skitt.

 

Skreddersydd og gjennomfarget

Dansani er en av de danske virksomhetene som med stor suksess har tatt til seg solid surface og innarbeidet det i produktene sine. Dansani er mest kjent for sine klassiske, danske designmøbler til badet. Her har man valgt å arbeide med to forskjellige kvaliteter av solid surface. 

– I vår eksklusive toppserie, Calidris, tilbyr vi bordplater og vasker i solid surface av eksklusiv kvalitet som gjør det mulig for oss å skreddersy dem nøyaktig etter kundens behov. Bordplater kan produseres på mål som tar hensyn til rommets arkitektur, på samme måte som de kan tilpasses eventuelle rørgjennomføringer. Man kan velge mellom én eller to innebygde vasker i to forskjellige dybder, og vi leverer i fire forskjellige farger som platen er gjennomfarget med, sier Rasmus Kjær, utviklingsdirektør i Dansani. 

I tillegg tilbyr Dansani, som en del av mellomseriene Inzo, Zaro og Special Collection, en lang rekke solid surface-bordplater og -vasker, både bordstående og heldekkende, med faste standardmål. 

– Når det gjelder Inzo, Zaro og Special Collection er det snakk om standardisert serieproduksjon der vi ikke tilpasser produktene på samme måte. Det gir oss muligheten til å velge en litt annen kvalitet på solid surface som også treffer et mer attraktivt prispunkt. Det er en del av konseptet med disse seriene, sier Rasmus Kjær.

 

Sjekk vedlikeholdsrådene

Ifølge Rasmus Kjær har begge typer solid surface det samme enkle og estetisk lette uttrykket. Men som kunde skal man være oppmerksom på at et solid surface-produkt i en mer prisvennlig kvalitet, også krever litt mer omsorg når det gjelder vedlikehold. 

– Man skal være litt mer forsiktig med flekker når det gjelder de prisvennlige kvalitetene, så les alltid vedlikeholdsrådene for å unngå problemer, sier Rasmus Kjær og legger til: 

– Men alle typer solid surface kan tåle sliping med fint sandpapir, og siden platene er gjennomfarget og det er snakk om et homogent materiale, vil det i etterkant ikke være synlig at området er blitt slepet. Derfor kan du faktisk punktslipe produktene hvis uhellet er ute.